İki zihin gücü hilesiyle sırt ağrısından kurtulun

Sırt Ağrısı İçin İlaçsız Tedavi Yöntemi: Zihin Gücü!

Sırt ağrısıyla boğuşanlar artık ilaçsız tedavi yöntemleriyle rahatlayabilirler. Penn State ve Wisconsin-Madison Üniversitesi’nden araştırmacılar tarafından yapılan çalışmada, zihin gücüyle sırt ağrılarından kurtulmanın mümkün olduğu ortaya kondu.

2 Psikolojik Yaklaşım Sırt Ağrılarını Azalttı

770 yetişkin üzerinde 1 yıl süren araştırmada, bilişsel davranışçı terapi ve farkındalık temelli terapinin, ağrı şiddetini azaltırken fiziksel işlevselliği ve yaşam kalitesini artırdığı gözlemlendi. Terapi seansları sırasında hastaların ilaç kullanımı da azaltıldı.

Olumsuz Düşünceler Değiştirildi

Uzmanlar, Mindfulness-Based Therapy (MBT) yaklaşımının kişilerin acı ve düşüncelerine daha kabul edici bir bakış açısı geliştirmesine yardımcı olduğunu, Behavioral Therapy (BDT) yönteminin ise olumsuz düşünce kalıplarını değiştirerek zihinsel refahı artırdığını belirttiler. Bu uygulamaların hastalarda önemli ölçüde iyileşme sağladığı da gözlemlendi.

Related Posts

Aslında zayıflamak çok kolaymış: Sadece bu 6 kuralı hayatınıza sokun yeter

Kilo vermek artık sancılı diyetlere bağlı değil; uzmanlar, sadece hayatınıza katacağınız 6 basit kuralın zayıflama sürecinde mucizevi fark yaratabileceğini söylüyor.

Kuruyemiş, tatlı ya da kurabiye değil: Çayın yanında bunları sakın yemeyin!

Türk kültüründe çay keyfi vazgeçilmez bir alışkanlık. Ancak bu keyfi yaparken bazı besin tercihlerimiz sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. Uzmanlar, özellikle çayın yanında sıkça tüketilen bir yiyeceğe karşı ciddi uyarılarda bulunuyor. İşte o besin ve bilinmeyen zararları…

Günlük rutinleriniz kalp krizini durdurmak için yeterli mi?

Günlük rutinleriniz kalp krizini durdurmak için yeterli mi?

Çinko nedir ve neden ihtiyaç duyarız?

Vücudumuz çinkoyu yalnızca yiyeceklerden alabilir, ancak her zaman kolayca emilemez. Peki yeterince çinko aldığınızdan nasıl emin olabilirsiniz? Ve yeterince almazsanız ne olur?

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

Genç yaşlarda omurgasına özen gösteren kadınların 50 yaş sonrası rahat geçiyor

Omurga, vücudu birbiriyle devamlı iletişim halindeki kaslar sayesinde ayakta tutan bir sistemdir. Ana yapısını kemik-iskelet, bunlara hareket kabiliyeti veren eklemler ve güç üreten kaslar oluşturur. Uzm. Dr. Ayşe Yener Güçlü, kadınlarda görülen omurga rahatsızlıkları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.