Dünya Parkinson Günü’nde Farkındalık Programı

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Parkinson Programı Düzenlendi

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dünya Parkinson Günü etkinlikleri kapsamında önemli bir program düzenledi. Programda, Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Büyükkoyuncu Pekel, Türkiye genelinde 150 bin ile 200 bin arasında Parkinson hastası olduğunu vurguladı.

Hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen programa Başhekim Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan Ay, hastane yönetimi, nöroloji hekimleri, sağlık çalışanları ve hasta yakınları katılım gösterdi. Programda, Parkinson hastalığının belirtileri, risk faktörleri ve tedavi yöntemleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler sunuldu.

Doç. Dr. Nilüfer Büyükkoyuncu Pekel program sırasında yaptığı konuşmada, Parkinson hastalığının santral sinir sistemine bağlı dopaminerjik nöron kaybıyla seyreden bir hastalık olduğunu belirtti. Hastalığın dünya genelinde birçok insanı etkileyen önemli bir hastalık olduğunu vurgulayan Pekel, ülkemizde de 150 bin ile 200 bin arasında Parkinson hastası olduğunun tahmin edildiğini dile getirdi.

Doç. Dr. Pekel ayrıca hastalığın belirtileri arasında ellerde titreme, hareketlerde yavaşlama, yürüyüş bozuklukları, denge problemleri ve düşmelerin olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra hastalığın motor semptomlarıyla birlikte uyku bozuklukları, depresyon ve anksiyete gibi belirtilerin de görülebileceğini ifade etti.

Doç. Dr. Pekel, hastaların çaresiz olmadığını ve Parkinson hastalığı için birçok tedavi seçeneğinin bulunduğunu belirtti. İlaç tedavilerinin yanı sıra beyin pili ameliyatı, iğne tedavisi ve bağırsak pili ameliyatı gibi ileri evre tedavilerin de hastalara sunulduğunu söyledi.

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Demet Yıldız, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2018 yılından bu yana başarılı bir şekilde Derin Beyin Stimülasyonu ameliyatının uygulandığını ve davranış bozukluğu olan hastaların değerlendirildiğini belirtti. Ayrıca ileri evre tedavi yöntemlerinin hastalara uygulandığını ve hasta başvurularının kabul edildiğini paylaştı.

Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Sinay Önen ise katılımcılara hastalığa bağlı ruhsal belirtiler hakkında önemli bilgiler aktardı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Günlük rutinleriniz kalp krizini durdurmak için yeterli mi?

Günlük rutinleriniz kalp krizini durdurmak için yeterli mi?

Çinko nedir ve neden ihtiyaç duyarız?

Vücudumuz çinkoyu yalnızca yiyeceklerden alabilir, ancak her zaman kolayca emilemez. Peki yeterince çinko aldığınızdan nasıl emin olabilirsiniz? Ve yeterince almazsanız ne olur?

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

Genç yaşlarda omurgasına özen gösteren kadınların 50 yaş sonrası rahat geçiyor

Omurga, vücudu birbiriyle devamlı iletişim halindeki kaslar sayesinde ayakta tutan bir sistemdir. Ana yapısını kemik-iskelet, bunlara hareket kabiliyeti veren eklemler ve güç üreten kaslar oluşturur. Uzm. Dr. Ayşe Yener Güçlü, kadınlarda görülen omurga rahatsızlıkları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Ferdi Zeyrek ECMO Cihazı Olsa Yaşar Mıydı?

Ferdi Zeyrek ECMO cihazı olsaydı yaşar mıydı sorusunu gündeme getiren Gazeteci Yazar Yılmaz Özdil’in açıklamaları gündem oldu.

Bayramda sağlık hizmeti verilecek mi? Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kurban Bayramı süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edeceğini belirterek, Türkiye genelinde 1544 hastanede 638 bin 603 sağlık personelinin görev yapacağını açıkladı.