50 milyon dolar yatırım

Ofis Yem, Ortadoğu ve Afrika Pazarlarına Açılıyor!

Adana – Adana’nın yem sektöründeki önemli isimlerinden biri olan Ofis Yem’in Yönetim Kurulu Üyesi Cem Taşkaldıran, basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Taşkaldıran, tesislerinin tarım ve hayvancılık faaliyetlerini desteklediğini belirterek, aynı zamanda Adana’dan Ortadoğu ve Afrika ihracat pazarlarına güçlü bir üretim üssü kurduklarını ifade etti.

Halka açık bir şirket olan Ofis Yem, önümüzdeki beş yıl içinde 50 milyon dolarlık bir yatırım hedeflediklerini duyurdu. Tarımın ekonomiye sağladığı katkıya vurgu yapan Taşkaldıran, “Hayvancılığın geleceği için stratejik bir sektör olan tarım, kırsalın sigortasıdır. Samsun’daki yeni yatırımımızla birlikte sadece Türkiye’de değil, bölgesel pazarlarda da rekabetçi bir şekilde var olacağız” şeklinde konuştu.

Cem Taşkaldıran, Ofis Yem’in 2024 yılında toplam satışının 1.64 milyon tonu aştığını belirterek, şunları söyledi: “Türkiye genelinde 470 yem fabrikası ve bin 300 yem üreticisi bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıl sektör yüzde 5 büyürken, Ofis Yem olarak yüzde 17 büyüme kaydettik. 2024 sonunda, 13 milyon dolarlık güneş enerjisi yatırımımızla enerjimizi kendimiz üreterek karbon ayak izimizi azaltıyoruz. Ayrıca, Malatya ve Çorum’da 8 milyon dolarlık ilave güneş enerjisi yatırımı planlıyoruz”.

Related Posts

Operasyonların borsaya etkisi: Günün ilk yarısında geriledi

Sabahın ilk saatlerinde Borsa İstanbul’da manipülatif hareketler yaptığı tespit edilen 15 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından güne yatay başlayan BIST 100 endeksi günün ilk yarısında yüzde 0,83 değer kaybederek 9.147,9 puana indi.

Euro Bölgesi belirsizliklere rağmen büyüdü

Euro Bölgesi ekonomisi 2025 yılının ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,4 büyüdü

Son dakika duyurdular: Kurumlar vergisi ödeme süresi uzatıldı

Kurumlar Vergisi Beyannameleri ile bunlara tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 5 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Tekirdağ’da yerli buğday çeşidi “NKÜ Paşaeli” tescillendi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi akademisyenlerinin 12 yıl süren ıslah çalışmaları sonucu geliştirdiği yeni buğday çeşidi “NKÜ Paşaeli” Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğünce tescillendi.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir