Operasyonların borsaya etkisi: Günün ilk yarısında geriledi

Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Düşüş Yaşadı

Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksi, günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket ederek, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 76,94 puan ve yüzde 0,83 azalışla 9.147,9 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 36,2 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,38, holding endeksi ise yüzde 0,06 oranında değer kaybetti.

Sektör endekslerine bakıldığında, kimya petrol plastik endeksi yüzde 0,34 ile en çok kazandıran sektör olurken, ulaştırma endeksi yüzde 1,76 ile en fazla kaybettiren sektör olarak öne çıktı.

Uzmanlar, günün ilerleyen saatlerinde ABD’de açıklanacak büyüme ve ADP istihdam raporu gibi önemli verilerin takip edileceğini belirtti. Teknik olarak bakıldığında, BIST 100 endeksinde 9.100 ve 9.000 puan seviyelerinin destek, 9.200 ve 9.300 seviyelerinin ise direnç olarak karşımıza çıktığını vurguladı.

Related Posts

Euro Bölgesi belirsizliklere rağmen büyüdü

Euro Bölgesi ekonomisi 2025 yılının ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,4 büyüdü

50 milyon dolar yatırım

Türkiye’de yem sektöründeki faaliyetleri ile bilinen Ofis Yem, Adana fabrikasında saatte 80 ton üretim kapasitesiyle birlikte Türkiye ve Ortadoğu’da yüksek üretim kapasitesine sahip.

Son dakika duyurdular: Kurumlar vergisi ödeme süresi uzatıldı

Kurumlar Vergisi Beyannameleri ile bunlara tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 5 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Tekirdağ’da yerli buğday çeşidi “NKÜ Paşaeli” tescillendi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi akademisyenlerinin 12 yıl süren ıslah çalışmaları sonucu geliştirdiği yeni buğday çeşidi “NKÜ Paşaeli” Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğünce tescillendi.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir