Ünlü ayakkabı markalarından Trump’a mektup

Ayakkabı Markalarından Ortak Mektup ABD Başkanı Trump’a Gönderildi

Adidas, Columbia, Crocs, Nike, Skechers, Toms, Under Armour gibi önemli ayakkabı üreticileri ve perakendecileri, ABD Başkanı Trump’a ortak bir mektup göndererek varoluşsal bir tehdit karşısında olduklarını dile getirdi.

Varoluşsal Tehdit

İşletmelerin ciddi maliyet artışlarıyla başa çıkmakta zorlandığı belirtilen mektupta, ayakkabı endüstrisinin “varoluşsal” bir tehlike ile karşı karşıya olduğu vurgulandı.

Önde gelen ayakkabı şirketlerinin ortak imzasını taşıyan mektupta, “Karşılıklılık esasına dayalı tarifelerden ayakkabı ürünlerini muaf tutmanızı rica ediyoruz.” şeklinde ifadeler yer aldı.

Muafiyet Sağlanmazsa Kapanma Riski

Mektupta yüzlerce işletmenin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtilerek, birçok siparişin askıya alındığı ve ABD vatandaşları için ayakkabı stoklarının azalmakta olduğuna dikkat çekildi.

Halihazırda yüksek vergilere tabi tutulan ayakkabı ürünlerine ek olarak karşılıklılık esasına dayalı tarifelerin uygulanması durumunda, birçok Amerikan ayakkabı şirketinin yüzde 150 ila yüzde 220 arasında gümrük vergisi ödemek zorunda kalacağı belirtildi.

Düşük ve orta gelirli ailelere hitap eden uygun fiyatlı ayakkabılar üreten şirketlerin bu artan maliyetleri karşılayamayacağı ve tüketicilere yansıtamayacağı ifade edilen mektupta, karşılıklılık esasına dayalı tarifelerden muafiyet sağlanmaması durumunda bu şirketlerin işlerine son vermek zorunda kalacakları vurgulandı.

Related Posts

Tarlada isyan: ‘Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz’

Aydın’ın Atça beldesinde çilek üreticiliği yapan Türkan Sarıkaya ve yöre halkı, artan maliyetler ve yaşadıkları zorluklar karşısında isyan etti. Tarlada çalışan işçilerden biri ise günlük 700 lira yevmiye aldığını belirterek, “Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz. Her şey çok pahalı. Ev kiraları 10-15 bin lira olmuş. Biz de mağduruz, mal sahipleri de” dedi.

Ekonomi ve piyasa yazısı yazmak ya da yazmamak

Türkiye’de siyasi gündem ne kadar gerilimli olursa olsun, her dönemde ekonomi ülkenin en önemli meselesi olduğu açıktır. Özellikle pandemiden sonra tüm dünyada tedarik zincirinin bozulmasıyla birlikte gıdaya erişimden enflasyona kadar pek çok alanda ciddi dengesizlikler yaşandı. ABD ve Çin dahil olmak üzere hiçbir ülke bu süreçten etkilenmeden çıkamadı. Bizim memlekette ise çoğu zaman insanlar kendi işine odaklanmak yerine, üzerine düşmeyen konular hakkında fikir yürütmeyi tercih eder. Siyaset,

Merkez Bankası Başkanı’ndan enflasyon mesajı

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapıyor.

Brent petrolün varili 61,23 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varili 61,23 dolardan işlem görüyor

Dünyaca ünlü ayakkabı markası 9.4 milyar dolara satılıyor

Giyim ve spor ayakkabı markası Skechers, 9.4 milyar dolara satılıyor.

Yurt dışından gelen talep arttı, Türk şirketler harekete geçti

Türkiye’de hizmet veren gıda firmaları, son yıllarda ihracatta yaşanan talebin ardından lavaş (tortilla) ekmek üretimine ağırlık verdi. Geçtiğimiz yıl 107 milyon dolarlık lavaş ihracatı gerçekleştirilirken, Türkiye özellikle Orta Doğu, Avrupa ve ABD pazarına en fazla ürün gönderen ülkeler arasında yer alıyor. Sektördeki karlılık oranı, ünlü un firmalarının da lavaş üretimine yönelmesine neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir