Öğretmen ataması sözlü sınav (mülakat) yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması mülakat yerleri ne zaman açıklanacak?

MEB, 15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atamasında Kadro Dağılımını Açıkladı
Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasında sınıf öğretmenliği, özel eğitim öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği ve İngilizce öğretmenliği kadrolarına en fazla kontenjanı ayırdı. 7 Mayıs’ta ilan edilen sonuçlarla birlikte şimdi gözler mülakat tarihlerinde. Peki, sözlü sınav (mülakat) yerleri açıklandı mı, ne zaman duyurulacak?

Öğretmen Ataması Sözlü Sınav Yerleri Hâlâ Açıklanmadı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri henüz netleşmedi. 7 Mayıs’ta yapılan açıklamada, sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sınav yerleri ve tarihlerinin ilerleyen zamanlarda duyurulacağı belirtildi. Geçen yıl sözlü sınavlar 20 ilde gerçekleştirilmişti ve bu yılın planları Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından duyurulacak.

Sözlü Sınavlar Nasıl Yapılacak?
Geçen yıl yayımlanan Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Rehberi’ne göre, KPSS’de ilgili puan türünde en yüksek puan alan adaydan başlanarak kontenjan sayısının 3 katı aday sınav merkezlerinde sözlü sınava katılacak. Mülakat sırasında sorular elektronik kura ile belirlenecek ve adaya yöneltilen soruların yer aldığı soru cevap kağıdı çıkarılacak. Bu kağıtta, genel kültür, eğitim bilimleri gibi konuların yanı sıra ders işlenişi ve öğrencilerle yapılacak çalışmalara dair örnekler de yer alacak.

Salon listeleri ve değerlendirme formlarında aday isimleri ve T.C. kimlik numaraları yer almazken, aday başvuru numaraları kullanılacak. Sözlü sınav sonuçları, tüm adayların süreçleri tamamladıktan sonra e-Devlet üzerinden erişilebilir olacak.

Related Posts

Kısadan Anlat Kısa Film yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Kısadan Anlat Kısa Film yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Gadir Hum Bayramı ne zaman? Gadir-i Hum Bayramı nedir, neler yapılır? İşte 2025 Gadir Hum tarihi

Gadir Hum Bayramı tarihi yaklaşırken hazırlıklar da başladı. Hazreti Muhammed’in hicretin 10. yılında veda haccı dönüşü Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı, Adana, Mersin ve Hatay başta olmak üzere birçok ilde kutlanacak. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gadir-i Hum Bayramı’nda ‘Hirise’ adı verilen güne özel yemeği hazırlanacak. Gadir-i Hum Bayramı gelenekleri de bu özel günde yer alacak. Peki, Gadir Hum Bayramı ne zaman, hangi gün? İşte, Gadir-i Hum Bayramı ile ilgili ayrıntılı bilgiler.

Ahmedabad nerede? Boeing 787 özellikleri ve çeşitleri neler? Boeing 787-8 dreamliner Air India uçak kazası ile gündemde…

Hindistan’ın batısındaki Ahmedabad kentindeki bir havalimanından kalkış yapan Air India’ya ait bir yolcu uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra düştü. Olay yerinden gelen görüntülerde, gökyüzüne doğru yükselen yoğun siyah dumanlar görüldü. Hindistan uçak kazası ile Ahmedabad Havaalanı ve boeing 787-8 dreamliner yolcu uçağı merak konusu oldu. Peki, Ahmedabad nerede? Boeing 787 özellikleri ve çeşitleri neler? Boeing 787-8 dreamliner hakkında detaylar…

Pamukkale’yi bayram tatilinde 53 binden fazla turist ziyaret etti

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki ören yerine bu yıl gelen ziyaretçi sayısı 700 bini aştı

Aktivist Yasemin Acar kimdir, nereli? Madleen gemisiyle Gazze’ye giden Yasemin Acar hakkında bilgiler

Yasemin Acar, 1988 yılında Almanya’da, Kürt kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Berlin’de büyüyen Acar, henüz 15 yaşındayken aktivizmle tanıştı. Genç yaşlardan itibaren sosyal adalet, mülteci hakları ve ırkçılıkla mücadele gibi konularda aktif rol alarak çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla çalıştı. Bu erken dönemdeki deneyimleri, onun insan hakları savunuculuğu yolundaki kararlılığının temelini oluşturdu. İşte, Yasemin Acar’ın biyografisi ve detaylı bilgiler

Türkiye’den gönderilen tarihi eserler Roma’daki “Magna Mater” sergisinde

Türkiye’den gönderilen tarihi eserler Roma’daki “Magna Mater” sergisinde