Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Türkiye’de Yüksek Enflasyon, Gayrimenkul Sektörünü Etkiliyor

Türkiye’de yaşanan yüksek enflasyon, gayrimenkul sektöründe büyük bir yükselişe neden oluyor. Özellikle büyükşehirlerdeki konut fiyatları kontrolsüz bir şekilde artmaya devam ediyor.

En Pahalı Konutlar İstanbul, Muğla ve Aydın’da

Karar gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye’de konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilk 5 il şu şekilde sıralanıyor:

  • Muğla – 8.811.790 TL (Amortisman süresi: 20 yıl)
  • Aydın – 5.707.260 TL (18 yıl)
  • İstanbul – 5.462.082 TL (15 yıl)
  • İzmir – 5.147.250 TL (14 yıl)
  • Çanakkale – 4.990.440 TL (15 yıl)

Amortisman süresi, bir yatırımın kira geliri ile ne kadar sürede geri kazanılabileceğini gösterir. Muğla’da konutların amortisman süresi 20 yıla kadar çıkarken, bu durum bölgedeki fiyat/kira dengesini de yansıtıyor.

En Ucuz Konut Kilis’te

Türkiye’nin en düşük fiyatlı konutlarına Kilis şehrinde rastlanıyor. Ortalama konut fiyatı 1.964.250 TL seviyesinde. Kilis’te konut fiyatları son bir yılda %17,37 oranında artmış ve amortisman süresi 13 yıl olarak belirlenmiş.

En Uygun Fiyatlı Diğer İller

Kilis’in yanı sıra, konut fiyatlarının görece uygun olduğu diğer iller ve ortalama fiyatlar şöyle:

  1. Kars – 2.068.848 TL (11 yıl)
  2. Kırıkkale – 2.258.034 TL (11 yıl)
  3. Hakkari – 2.266.588 TL (12 yıl)
  4. Bitlis – 2.373.856 TL (13 yıl)

Bu iller, yatırımcılar için daha kısa amortisman süreleri sunarak avantaj sağlıyor.

Konut Piyasasında Yatırım Geri Dönüş Süresi Önemli Hale Geldi

Artan fiyatlar sonrası kira gelirine dayalı yatırım geri dönüş süresi gayrimenkul yatırımlarında büyük önem taşıyor. İstanbul gibi büyük şehirlerde amortisman süresi 15 yıl iken, Kars ve Kırıkkale gibi illerde bu süre sadece 11 yıla kadar düşebiliyor.

Related Posts

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Amasya’dan sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi

Amasya’nın Suluova ilçesinde sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi gerçekleştirildi.

CHP İstanbul İl Başkanı, İBB’ye yapılan ikinci operasyonda tarihe dikkat çekti!

İBB’ye bu sabah başlatılan ikinci dalga operasyon üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik operasyonun yapıldığı tarihe dikkat çekerken ”Bu, yargıya siyasetin müdahalesinin en büyük somut göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Ankara-Sivas YHT hattı 2 Yılda 1,6 milyon yolcu taşıdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT Hattı’nın iki yılda 1 milyon 660 binden fazla yolcuya hizmet verdiğini, İstanbul-Sivas arasında başlatılan doğrudan seferlerde de 550 bini aşkın kişinin seyahat ettiğini açıkladı.

‘TÜGİAD Çin’de işi kolaylaştıracak’

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) yurt dışındaki ilk şubesini Pekin’de açtı. Türk iş insanlarına Çin pazarına girişte destek verecek TÜGİAD China Center’in açılışına G20 ülkelerinin önde gelen gençlik örgütlerinin başkan ve yöneticileri de katılarak destek verdi.

Deprem fırsatçıları yine iş başında! Satılık ve kiralık fiyatlara sıkı takip

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik şiddetli deprem sonrası fırsatçılar yine harekete geçti. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul depremi sonrası kiralık ve satılık ilanlarda yaşanan fiyat artışlarına karşı cezaların uygulanacağını duyurdu. Özellikle bu süreçte vatandaşlar İstanbul dışına harekete geçti. Peki hangi bölgelere talep oldu? İşte detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir