TIR sürücüleri, bayramda sınır kapısında kuyrukta

Türkiye’nin ihraç ürünlerini Avrupa ülkelerine taşıyan TIR’lar, Edirne’den Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 13 kilometreyi bulan kuyruk oluşturdu. Ramazan Bayramı’nı kuyrukta geçiren sürücüler, saatlerce beklediklerini dile getirdi. İstanbul’dan yüklediği otomobil parçalarını Polonya’ya götüren 11 yıllık TIR sürücüsü Hikmet Orhan (52), “Şu anda 13-14 kilometredeyiz. 20 kilometreden sıraya girdik. Yol kenarında yattık. Hiçbir şey yok, saatlerdir bekliyoruz. Kuyruk sıra sisteminden sistemden kaynaklanıyor. İhracatımız artıyor ama buralara da bir yatırım yapılmalı. Yol kenarında tuvaletimiz yok. Biz de herkes gibi insanız. Bayram günü tenekenin içindeyiz” diye konuştu.

Bayrama dair iyi dileklerini de ifade eden Orhan, “Herkese hayırlı bayramlar. Allah vatanımıza sağlık, sıhhat, huzur versin. Herkesin bayramı mübarek olsun” dedi.

‘HERKES EKMEĞİNİN PEŞİNDE’

İstanbul’dan yüklediği ürünleri Polonya’ya götüren TIR sürücüsü Emrullah Karaca (50) da kuyrukta saatlerce beklemenin zor olduğunu anlattı. Kaçak göçmenlerin araçlarına gizlice binmelerinin sorun yarattığını ve nöbet tuttuklarını söyleyen Karaca, “Yol üzerindeyiz, mülteci binme durumları, ürün ve halatın kesilme durumları gibi sorunlar çok. Esas sorun, içerideki parktan dolayı kaynaklanıyor. Yapacak bir şey yok, tenekenin içerisinde ömür geçiyor. Herkesin Ramazan Bayramı mübarek olsun. Herkes ekmeğinin peşinde, hayırlısı Allah’tan. Kuyruklar ihracattan dolayı, yapacak bir şeyimiz yok. Mecbur arabanın içerisinde beklemekteyiz. Yollarda, sıralarda, ömür böyle geçiyor. Bayramı, seyranı, cenazesi yok bu işin, hayat bu şekilde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

‘İŞİMİZ KOLAY DEĞİL’

Danimarka’ya giden ve 18’inci kilometreden sıraya giden Aziz Ayvaz (65), 40 yıldır TIR sürücülüğü yaptığını ve kuyrukların Türkiye’nin ihracatının çok olmasından kaynaklandığını söyledi. Ayvaz, bayramlarda genelde ailesiyle olduğunu belirterek, “Bu bayram mecburiyetten olamadım. Bayram güzel bir şey. Az önce ailemle görüştüm, erken kapattım, duygulanıyorum. Buradaki her arkadaşım ailesinin yanında olmak ister. Yapacak bir şey yok. Hepsine selamlar, hepsine hayırlı bayramlar. Tüm Türkiye’ye hayırlı bayramlar diliyorum. Buradaki arkadaşların hepsi ailelerinden uzak, hepsi hüzünlüdür, illaki evde olmak isterler ama bir de mecburiyet var. Türkiye için, ailemiz için bu yolları katediyoruz. İşimiz kolay değil. Rabb’im, inşallah herkese sağlıkla evine dönmeyi nasip etsin” diye konuştu. (DHA)

Related Posts

Bir zamanlar Ülker’in ortağıydı! Çikolata devi iflasla karşı karşıya

Türkiye’nin önemli çikolata üreticileri arasında yer alan Modern Çikolata, mali sorunlar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Bir dönem Ülker’le ortak projelere imza atan şirkete üç aylık iflas koruma kararı verildi.

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: Zam görüşmelerinde bir arpa boyu yol alamadık

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: Zam görüşmelerinde bir arpa boyu yol alamadık

Enflasyon beklenti anketi açıklandı: İşte en düşük emekli maaşı için ilk ihtimal

AA’nın ekonomistlerle yaptığı haziran ayı enflasyon beklenti anketi sonuçlarına göre haziranda enflasyon yüzde 1,53 olacak. Haziranda emekli aylığından memur maaşlarına kadar pek çok kaleme zam gelecek. İşte olası senaryoya göre emekli maaşları…

Bugün son gün: 140 bin lira ceza ödemeyin!

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamında vergi mükelleflerine getirilen yeni zorunlulukta 30 Haziran son gün. Kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dahil taşıtlara Taşıt Tanıma Birimi (TTB) taktırmayan kullanıcılar, 7 bin TL ile 140 bin TL …

TÜED Genel Başkanı Ergün’den Emekliler Günü mesajı

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, “hükümetten öncelikle emeklilere 3 Temmuz’da açıklanacak olan TÜFE rakamlarının üzerine seyyanen bir zam uygulanmasını, en düşük aylığın da açlık sınırı seviyesinin üzerine çekilmesini beklediklerini” bildirdi.

Karpuzu 2 liraya satamayan çiftçi isyan etti: Tövbeler olsun, bir daha ekmem

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çiftçi Soner Cankurt, ektiği karpuzun tarlada kaldığını belirterek, “Maliyetler 3-4 katına çıktı. Raflarda kilosu 20 lira, biz 2 liraya satamıyoruz. Bir daha karpuz ekmeyeceğim, tövbeler olsun. Çiftçiliği bırakıyoruz …